*** SORUMLULUK REDDİ: IFRC, AB tarafından finanse edilen SUY Nakit Programı’nın uygulamasını 31 Temmuz 2023'te tamamlamıştır. Bu nedenle, aşağıdaki bazı bilgiler güncelliğini kaybetmiş olabilir.

Bilal

SURİYE’den

Hamit

TÜRKİYE’den

İdil

TÜRKİYE’den

Amal

SURİYE’den

Türkiye’deki 1.8 milyon mülteci gıda ve kira gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için desteğimizi alıyor. Cüzi miktardaki aylık ödemeler mültecilere hayatlarının kontrolünü tekrar kendi ellerine almalarına yardım ederek – onlara var olma gücü veriyor. #powertobe

BİLAL

Bilal Neymar’ın hareketlerini ve Ronaldo’nun hızını çok seviyor. Yaşadığı zorlukların üstünden günlük antrenmanlarla gelmeye çalışıyor.

“Hayalim çok sevdiğim bir futbolcuyla oynamak.”

Maç günü!

Bilal takımı için bir gol atıyor!

Bilal, Hamit ile tanışıyor

Real Madrid için oynamak nasıldı?

Senin hareketin ne?

#powertobe

Amal

Amal yemek yapmayı çok seviyor. Yemek ona yeni hayaller ve fırsatlar sunuyor.

“Hayalim kendi restoranımı açmak.”

Yemek yapma vakti!

Yemek yapmak Amal’a dış dünyayı unutturuyor.

Amal, İdil ile tanışıyor

Hadi birlikte humus yapalım!

Senin en sevdiğin yemek ne?

#powertobe

SUY PROGRAMI

  1. Kızılaykart neredeyse dört milyon kişiyle dünyadaki en büyük mülteci nüfusuna sahip olan Türkiye’deki dezavantajlı mültecilere verilen bir bankamatik kartıdır.
  2. Altı kişiden oluşan ortalama bir aile her ay toplamda 720 TL (cari döviz kuru) alıyor. Buna ek olarak her aile dört ayda bir ailenin ihtiyacına göre ek destek alıyor. Bu yardım sayesinde ailelerin %97’si besin değeri yüksek ve çeşitli gıdalar tüketebiliyor.
  3. Sosyal Uyum Yardım (SUY) Programı tarafından sağlanan nakdi destek marketlerde ve kira, yemek ve günlük ihtiyaçları karşılamada kullanılabilir.
  4. Bu da insanların toplum hayatına katılmasına ve yerel ekonomiye katkıda bulunmasına yardımcı oluyor. Yaşadıkları zorluklara rağmen hayatlarını yönetmeleri için onlara özgürlük sağlıyor.

PROGRAM ORTAKLARI

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC)

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) dünyanın en büyük insani yardım organizasyonu olup Türk Kızılay’ın da arasında bulunduğu 192 ulusal dernekle ve 13.7 milyon gönüllüyle 150 milyon insana ulaşmaktadır. IFRC felaketler öncesinde, sırasında ve sonrasında savunmasız insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını iyileştirmek için harekete geçmektedir. IFRC dünyanın her yerinde farklı türde felaketlere cevap vermek için büyük boyutlu nakit yardım programları yürütmektedir ve buna Türkiye’deki Sosyal Uyum Yardım Programı da dahildir.

Türk Kızılay

Türk Kızılay Türkiye’deki en büyük insani yardım kuruluşu olup felaketlerden etkilenen kişilere hem yurt içinde, hem de yurt dışında yıllardır yardım etmektedir. Türk Kızılayı 2012 yılından beri mültecilere ilk elden yardım sunmakta, kamplar ve şehirlerde milyonlarca kişiye destek götürmektedir. Dünyadaki en büyük nakit yardım programıyla Türk Kızılay Türkiye’yeki 1.8 milyon mültecinin temel ihtiyaçlarını karşılamasını desteklemektedir.

Avrupa Birliği

Ne zaman bir felaket veya insani aciliyet gerektiren bir durum olsa, Avrupa Birliği (AB) dünyanın her yerindeki etkilenen ülkeler ve toplulukları, yardım götürmektedir. AB, Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle birlikte dezavantajlı mültecilere ve ev sahibi topluluklara yardım etmek için Türkiye’deki insani projelere finansal destek vermektedir. Avrupa Birliği tarihindeki en büyük insani yardım projesi olan Sosyal Uyum Yardım Programı’nı 2016 yılından beri desteleyerek nakdi yardım sayesinde Türkiye’deki 1,8 milyon mültecinin ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti

Türk Kızılay, IFRC ve AB, Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışmaktadır. Bakanlık, Türkiye'deki mevcut sosyal sisteme entegre edilen Sosyal Uyum Yardım Programı’nın önemli bir partneridir. Türkiye dünyadaki en büyük mülteci nüfusunu barındırmakta ve Türkiye de özellikle mülteci krizine verilen cevapta önemli bir rol oynamaktadır.

KAMPANYA HAKKINDA

Göz hizasında

Bir dijital kampanya olan, #powertobe (var olma gücü), –Avusturya, Fransa, Romanya, İspanya ve Türkiye olmak üzere– beş ülkede başladı. Kampanya bireyleri tutkuları ve yetenekleri olan kişiler olarak göstererek, çatışmalardan kaçan insanların karşılaştığı zorluklar hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Uluslararası kampanya sayfasına bakın.

Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İspanya ve Romanya’daki kampanya sayfalarını ziyaret edin.