***Ansvarsfraskrivelse: IFRC har færdiggjort implementeringen af det EU finansieret ESSN Cash program den 31 Juli 2023, nogle oplysninger nedenfor kan derfor være forældet.

Davud

fra Syrien

Alex

fra Østrig

Idil

FRA TYRKIET

Amal

FRA SYRIEN

I øjeblikket er der 1,8 millioner flygtninge i Tyrkiet der modtager støtte, så de kan købe de ting,
de har mest brug for, såsom mad og husleje. Små månedlige beløb giver dem bedre kontrol over deres liv –
og #powertobe

DET HER ER DAVUD

Davud bor i Istanbul. Han forelskede sig i parkour, efter han havde forladt Syrien. Nu hjælper det ham gennem svære tider.

"Jeg har en masse energi. Parkour giver mig adrenalin."

Byen er hans legeplads.

Hvad enten han laver nogle spring hjemme i dagligstuen eller balancerer i en håndstand i parken, så laver han parkour overalt.

Davud møder Alex

Hvad er det, der er så svært ved 'palmflip'?

Hvad er dit næste move?

#powertobe

DET HER ER AMAL

Amal elsker at lave mad. Det åbner nye muligheder og drømme for hende.

“Min drøm er, at få min egen restaurant.”

Tid til at lave mad!

Madlavning hjælper Amal med at glemme verden omkring hende.

Amal møder Idil

Lad os lave hummus sammen!

Hvad er din specialitet?

#powertobe

ESSN-PROGRAMMET

  1. ESSN-kortet er et betalingskort, der er til rådighed for flygtninge i Tyrkiet, som er hjemsted for den største flygtningepopulation i verden med næsten fire millioner mennesker.
  2. En gennemsnitlig husstand på seks personer modtager 720 TL (nuværende valutakurs) hver måned. Derudover modtager familien hver fjerde måned et "påfyldningsbeløb" baseret på familiens behov. Takket være denne hjælp formår 97% af alle familier at opretholde en tilstrækkelig nærende og varieret kost.
  3. Pengene kan bruges i forretninger eller på husleje, mad og andre daglige fornødenheder.
  4. Dette hjælper folk med at deltage i samfundslivet og bidrage til deres lokale økonomier. På trods af deres vanskeligheder giver det dem frihed til at styre deres eget liv.

PROGRAMPARTNERE

Den Internationale Sammenslutning af Røde Kors og Røde Halvmåne (IFRC)

Den Internationale Sammenslutning af Røde Kors og Red Halvmåne (IFRC) er verdens største humanitære organisation og når ud til 150 millioner mennesker i 192 nationale samfund, herunder Tyrkisk Røde Kors, gennem 13,7 millioner frivilliges arbejde. IFRC handler før, under og efter katastrofer for at imødekomme behovene og forbedre sårbare menneskers liv. IFRC har ført store kontantprogrammer i årtier som reaktion på et bredt spektrum af katastrofer over hele kloden, herunder dets største program nogensinde - Emergency Social Safety Net i Tyrkiet.

Tyrkisk Røde Halvmåne (Türk Kızılay)

Tyrkisk Røde Halvmåne (Türk Kızılay) er den største humanitære organisation i Tyrkiet og hjælper sårbare mennesker ind og ud af katastrofer i årevis, både i landet og i udlandet. Siden 2012 har TRC stået i første række for at hjælpe flygtningestrømmen og støttet millioner af mennesker i lejre og bymiljøer. Gennem det største kontantprogram i verden støtter TRC 1,8 millioner sårbare flygtninge i Tyrkiet til at få dækket deres basale behov.

Den Europæiske Union

Når der er en katastrofe eller humanitær nødsituation, yder Den Europæiske Union (EU) hjælp til berørte lande og befolkninger rundt om i verden. EU har finansieret humanitære projekter i Tyrkiet for at hjælpe sårbare flygtninge og deres værtssamfund i samarbejde med Tyrkiets regering. Siden 2016 har EU støttet sit største humanitære projekt nogensinde, Emergency Social Safety Net, der sikrer 1,8 millioner flygtninge i Tyrkiet kan købe det, de har mest brug for gennem kontant bistand.

Den Tyrkiske Regering

Tyrkisk Røde Halvmåne, IFRC og EU arbejder i koordinering med Tyrkiets regering og dets ministerium for familie-, arbejdsmarkeds- og socialtjenester. Tyrkiets regering er en vigtig partner i Emergency Social Safety Net-programmet, der er knyttet til det eksisterende sociale system i Tyrkiet. Landet er vært for verdens største antal flygtninge, og den tyrkiske regering spiller en førende rolle, især med hensyn til reaktionen på krisen i Syrien.

OM KAMPAGNEN

I øjenhøjde

Den digitale kampagne, #powertobe, er lanceret i syv lande – Østrig, Danmark, Frankrig, Holland, Rumænien, Spanien og Tyrkiet – og sigter mod at øge bevidstheden om de udfordringer, som mennesker, der er flygtet fra en konflikt, står overfor, ved at vise dem som personer med lidenskaber og talenter.

Se den internationale kampagneside.

Se kampagnesiderne for ØstrigFrankrig, HollandRumænienSpanien og Tyrkiet.