***REFUZ DE RESPONSABILITATE: Federația Internațională de Cruce Roșie a terminat de implementat programul de distribuire bani ESSN (Reteaua de Urgenta si Siguranta Sociala) finanțat de Uniunea Europeană pe 31 Iulie 2023. De aceea informațiile de mai jos s-ar putea să fie învechite.

Feli

DIN ROMÂNIA

Hamad

DIN SIRIA

Acum, 1,8 milioane de refugiați din Turcia primesc sprijinul nostru lunar pentru a cumpăra ceea ce au cel mai mult nevoie, precum mâncare sau chirie. Plățile lunare în sume mici îi ajută să-și recapete controlul asupra vieții lor – oferindu-le #powertobe

FĂ CUNOŞTINŢĂ CU HAMAD

Cântatul face ca zilelor dificile sa treaca mai usor.

„Muzica hraneste sufletul.”

Nu doar o pasiune

Pentru Hamad, muzica este totul în viață.

Hamad face cunoștință cu Feli

Își trimit reciproc videoclipuri cu cântecele lor – și chiar încearcă unul împreună.

Unde cânți?

#powertobe

FĂ CUNOŞTINŢĂ CU BILAL

Bilal iubește schemele lui Neymar și viteza lui Ronaldo. Încearcă să depășească dificultățile cu antrenamentul zilnic.

„Visul meu este să joc alaturi de un jucător pe care îl admir.”

Zi de meci!

Bilal înscrie un gol pentru echipa sa!

Care este schema ta?

#powertobe

PROGRAMUL ESSN

  1. Cardul ESSN este un card de debit preplătit pus la dispoziția refugiaților din Turcia. Țara găzduiește cea mai mare populație de refugiați din lume, cu aproape patru milioane de oameni.
  2. O gospodărie medie cu șase persoane primește 720 TL (curs valutar actual) în fiecare lună. În plus, la fiecare patru luni, familia primește sume „suplimentare”, în funcție de nevoile lor. Datorită acestui ajutor, 97 % dintre familii reușesc să mențină o dietă suficient de hrănitoare și diversificată.
  3. Banii pot fi folosiți în magazine și cheltuiți pentru chirie, hrană și produse de bază.
  4. Această asistență financiară permite refugiaților să participe la viața comunității și să contribuie la economia lor locală. În ciuda dificultăților lor, le oferă libertatea de a-și gestiona propria viață.

PARTENERI DE PROGRAM

Federația Internațională a Societăților Crucii Roșii și Semilunii Roșii (IFRC)

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) este cea mai mare organizație umanitară din lume. Aceasta privește 150 de milioane de oameni din 192 de societăți naționale, inclusiv Semiluna Roșie Turcă (Türk Kızılay), grație eforturilor a 13,7 milioane de voluntari. IFRC acționează în timpul și după dezastre pentru a satisface nevoile și pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale persoanelor vulnerabile. Timp de decenii, IFRC a desfășurat programe de asistență financiară la scară largă ca răspuns la o gamă largă de dezastre din întreaga lume. În plus, a înființat cel mai mare program realizat vreodată - ESSN (Emergency Social Safety Net - „Plasa de siguranță socială de urgență”) în Turcia.

Semiluna Roșie Turcească (Türk Kızılay)

Semiluna Roșie Turcă (Türk Kızılay) este cea mai mare organizație umanitară din Turcia, care ajută persoanele vulnerabile în timpul dezastrelor de ani de zile. Organizația acționează atât în ​​țară, cât și în străinătate. Din 2012, Semiluna Roșie Turcă (Türk Kızılay) oferă un răspuns de primă linie la afluxul de refugiați, sprijinind milioane de oameni în lagăre și în mediul urban. Prin cel mai mare program de ajutor financiar din lume, ESSN, Semiluna Roșie Turcă (Türk Kızılay) ajută 1,8 milioane de refugiați vulnerabili în Turcia pentru a-și acoperi nevoile de bază.

Uniunea Europeana

Ori de câte ori există un dezastru sau o urgență umanitară, Uniunea Europeană (UE) oferă asistență țărilor și populațiilor afectate din întreaga lume. UE finanțează proiecte umanitare în Turcia pentru a ajuta refugiații vulnerabili și comunitățile lor gazdă, în coordonare cu guvernul turc. Din 2016, UE și-a sprijinit cel mai mare proiect umanitar, ESSN, care permite celor 1,8 milioane de refugiați din Turcia să cumpere ceea ce au cel mai mult nevoie, datorită unui ajutor în numerar.

Guvernul Turciei

Semiluna Roșie Turcă (Türk Kızılay), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și Uniunea Europeană lucrează în coordonare cu Guvernul Turc și Ministerul Familiei, Muncii și Serviciilor Sociale. Guvernul Turciei este un partener important în programul ESSN, care este asociat cu sistemul social existent în Turcia. Țara găzduiește cel mai mare număr de refugiați din lume, iar guvernul turc joacă un rol de lider, în special în răspunsul la criza siriană.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE CAMPANIE

Pe picior de egalitate

Campania digitală, #powertobe, lansată în cinci țări - Austria, Franța, România, Spania și Turcia - are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la provocările cu care se confruntă persoanele care fug din conflict, prezentându-le ca indivizi cu pasiuni și talente.

Consultați pagina campaniei internaționale.

Consultați paginile campaniei pentru Austria, Danemarca, Franța, Olanda, Spania și Turcia.